Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Eylül 2011 Cuma

ANLAMLAR

Hayatımızdaki çoğu şeye anlamlar yükleriz hep. Biz büyürken o anlamlarda büyür, güzelleşirler. Aslında güzelleşmeye çalışırlar; çünkü bazı şeyler sadece fotoğraflarda anlamlı kalır. Yıllar sonra baktığımızda o fotoğraflaraysa, ancak öyle anlarız zamanında değer verdiğimiz insanların şimdilerde hayatımızdan çıkıp giden ve bir daha geri dönmeyenler arasında olduklarını. Bir insanın gülüşü aynıdır, anlamları farklı olsa da. Yapmacık gülüşleri bir kenara bırakırsak, doğal çekilen fotoğrafların çoğunda insanlar genelde hep aynı gülerler. O gülüşlerin anlamlarını bilmek içinse, o insanı uzun bir zaman aralığından beri tanımış olmanız gerekir derler. Ama bazı insanlar vardır; sizin bir bakışınızla ne demek istediğinizi, ne düşündüğünüzü, nerede olmak istediğinizi rahatça anlayabilirler. İşte bu insanların sizi ne kadar zamandır tanıdığı önemli değildir,çünkü hislerin birbirleriyle dans edişi anlamları ortaya çıkartır. Bazen anlam kargaşası yaşarız, acaba doğru anlamları mı yüklüyoruz diye ikilemde kalırız. Bunun nedeniyse kaybetme korkusudur ve bazılarımız bunu kendine bile itiraf edemez. Kaçarken arkasına baktıklarıyla yaşarlar hayatlarını. Geçmişte yarım kalan hikayelerini mutlu sonla bitirmek isterler, ama hep geri başa dönerler. Yanlış anlamlarında doğruyu ararlar inatla..

2 yorum:

  1. Eğer hayatından çıkıp gidenler gerçekten fazlaysa bir kezde kendi içindeki yanlış anlamlara bakmak gerekmezmi? fotograflara farklı acılardan bakarak

    YanıtlaSil
  2. her ınsanın yanlıs değerler verdığı insanlar olmustur.Aynı hataları ınsanlar sureklı yapabılır.Hatta bunları alışkanlık halıne bıle getırebılır.Ya da cok sanssızdır ne bılım.Kendı içimde anlamlar var benımde,kimileri yanlış kımıler doğru.Yaşarken goruyorum neyın yanlıs neyın doğru olduğunu.

    YanıtlaSil